Cukkerberg

Heni kókuszgolyója

2012. február 18. - katona_évi

Cukros kismamánk, Heni küldött nekünk egy isteni kókuszgolyó receptet. Egyszer már megcsinálta és olyan jól sikerült, hogy másodszorra csak a dupla adag jöhetett szóba. A nem cukros kedvesének annyira ízlett, hogy el sem akarta hinni: ez nem is kekszből van!




Recept a kattintás után!

Tovább

Inzulinmintás tapéta

Az angol Helen Megaw-t az atomok szerkezete inspirálta még a '30-as években, hogy megalkossa Pattern Group elnevezésű kollekcióját - amivel egy 1951-es brit fesztiválon nagy sikert is aratott. A minták függönyökön, tapétákon, edényeken és szőnyegeken tűntek fel, sokféle formában és színben. Ez itt konkrétan egy inzulinmintás tapéta: a virág alakzatot Dorothy Hodgin inzulintérképe alapján alkotta meg Megaw. 

Innen szedtük

Joslin díjasok

Ismeritek a Joslin díjat? A Joslin díj a Joslin Diabetes Center elismerése azoknak az inzulint használó cukorbetegeknek, akik 25, 50 vagy már 75 éve cukorbetegek. 1970 óta több, mint 720 cukorbeteg kaphatta meg a 25-éves medált, közel 3000 az 50-éves medált, míg az 1996 óta létező 75-éves medált 28 diabéteszes vehette át egészsége érdekében tett erőfeszítései elismeréseként. Persze, vagyunk ennél többen is hasonló diabétesz-időtartammal, de ők lettek díjazottak. És hogy mi a hosszú cukorbeteg élet titka? Kattints tovább!

images.jpg

Joslin díj

Tovább

Ma van az a szívecskés nap

Valószínűleg ezen a blogon hangzanak el legtöbbet a "cukor", a "cuki" az "édes" meg a "szív"  szavak - de nehogy azt higgyétek, hogy bedőlünk ennek a Valentin-napi őrületnek! És nem csak azért nem, mert úgy vagyunk vele, mint a Télapóval, meg a Karácsonnyal (MIÉRT KELL MINDENKÉPPEN CSOKIT CSOKIVAL ZABÁLNI?!). Sokkal vidámabban telik a nap, ha nem azon frusztrálódunk, hogy jaj, mit adunk majd, és jaj, mit kapunk, és egyáltalán mi van, ha nincs kinek, amikor láthatólag MINDENKINEK van valakije! Mi tisztes távolból figyeljük ezt az össznépi játékot, vidáman: legyen Nektek is jó napotok! ;)


Na ez innen

Szem + cukorbetegség

A diabéteszes retinopátia cukorbetegség következtében kialakuló szemkárosodás, mely minden cukorbeteget érinthet és súlyos esetben vaksághoz is vezethet. Valójában sajnos a felnőttkori vakság egyik vezető oka. Alattomos, mert kezdetben nincsenek tünetek és csak szemészeti vizsgálat során lehet tetten érni, miközben érdemben kezelni igazán csak a folyamat kezdetén lehet. Évek, évtizedek alatt alakul ki és leginkább a tartósan rossz cukoranyagcsere okozza.

viagra-eye.jpgFotó innen

Tovább

Inzulinpumpa + design

Erről a site-ról sokszor beszéltünk már a Diabkarin és a Facebook oldalunkon is: a Hanky Pancreas az egyik legkreatívabb, leginspirálóbb csapat, amely kifejezetten cukorbetegek számára tervez kiegészítőket. Nem csak arra figyelnek, hogy az inzulinpumpát elfedő kiegészítők remekül nézzenek ki, de arra is, hogy ütésgátlóval védjék a műszert, és minden típusú készülékre rá lehessen rakni ezeket a textilvirágokat. Nagyméretű kiegészítők, sálak -Nektek hogy tetszik ez a vonal?

süti beállítások módosítása