Cukkerberg

Almás sütőtökkrém-leves mézeskalácsízekkel

2012. december 07. - kiskatka

Hortobágyi Anna karácsonyillatot tud főzni a levesbe, újabban pedig szaloncukor-recepteken töri a fejét - alig bírom kivárni, mire jut majd...! Addig is irtó finom sütőtökleves, a mézeskalács ízeivel, íme!

Mézeskalács ízű sütőtök krémleves 1.jpg

Tovább

Kedves Mikulás!

Santa-reading-letter-dreamstime-for-web.jpg"Kedves Mikulás!

Először is bízom benne, hogy megvan még a palota és a játékgyár ott messze fenn északon, elég csúnya fotókat lehet látni mostanában az olvadó jégtáblákon kucorgó szegény jegesmacikról.

Ahogy tavaly, úgy látom, idén is meg kell Neked írnom: köszi szépen, hogy annyi sok éve cukorbetegséget is raktál a csizmámba, de ha nem haragszol, néha a hócipőm is tele van vele (hócipő, ééérted!). Szóval másnak inkább ne hozzál... Kérlek, idén végre húzd ki a lehetséges ajándékok listájáról és inkább dobj meg minket néhány jó ötlettel, amivel ezt az egész diabétesz-hacacárét meg tudnánk oldani. Nem leszek fukar, ígérem, örömmel továbbítom a kutató kollégáknak.

Biztos tudod, de nagyon fontos, hogy gondolj arra: egyre több a diabos kisgyerek. A sok cukros dolog helyett inkább hozz nekik bátorságot, kitartást, a szülőknek pedig éleslátást, humorérzéket és bölcsességet, hogy segíthessenek a gyerekeiknek szárnyra kapni, diab ide vagy oda.

Neked nem kell mondanom, hogy a felnőttek kishitűek, és még olyan is akad, aki ki sem rakja a csizmáját ilyenkor...! Attól még az ajándéknak nagyon tudnak örülni, hidd el. Tegyél a cipőjükbe sok gyümölcsöt, meg diót, meg mogyorót, esetleg fitneszbérletet, de olyat, amit aztán le is járnak! Hátha észbekapnak és rádöbbennek arra, hogy az életük önmagában már egy IRTÓ nagy ajándék, aminek akár minden egyes reggel megörülhetnének, amikor felébrednek.

Tovább

Cukorbeteg és versenyautó-pilóta

Hogyan kerül inzulinreklám egy versenyautóra? Hát így! Charlie Kimball 1-es típusú cukorbeteg és az IndyCar-ban versenyez!

Charlie folyamatos cukormonitort visel, aminek adatait a kormány közelében lévő kijelzőn követheti figyelemmel, ahogy a bokszban lévő csapattagok is az autó egyéb fontos aktuális adataival együtt (mint motorhőmérséklet, keréksebesség, stb). Kulacsa két terű, így választhat, vizet vagy narancslevet szeretne inni, ha éppen kicsit leesik a vércukra. Az inzulinpen pedig a boksz egyik dolgozójának tűzálló ruhájára van felerősítve, így bármelyik kiálláskor használható. Én már csak azt nem értem, vajon hogy adja be az inzulint a nyakig érő overállban...?

Charlie.jpgCharlie Kimball, a cukorbeteg pilóta

Jövőre Veletek ugyanitt!

Ismét elpergett egy év és ezzel együtt egy újabb Világnap, mégpedig sorban a hetedik!

Idén majd nyolcezren jöttünk össze, több ezren mérettétek meg a különböző egészségügyi paramétereiteket vagy nézettétek meg szakértőkkel a lábatokat, szemeteket, fületeket, bármit és mindent! Szerettétek vagy éppen kritizáltátok az Alma együttest, Wolf Katit, Janicsák Vecát, Kocsis Tibort, a Quantum XXL-t és a 4 For Dance táncegyütteseket, vagy a Csillagszemű és a Kolompos együtteseket. A gyerekek kitartóan koptatták az ugrálóvárakat és a trambulint, ahogy a zöldségek és gyümölcsök is lendületesen fogytak a gyerekfoglalkozásokon. Reméljük, hogy tetszett az újdonságként bevezetett egészségpiac, nomeg persze a sok sorsolás és nyeremények!

Köszönjük a lehetőséget a rengeteg támogatónak és a főtámogatónak, a 77 Elektronika Kft.-nek,
de főleg és leginkább Nektek, akik eljöttetek!

Jövőre Veletek ugyanitt!

643877_455840377795313_490407262_n.jpg

süti beállítások módosítása