Cukkerberg

Két hét és Világnap!

2012. november 04. - kiskatka

ECSF_fb event_világnap_20121018.jpg

Mához pont két hétre ismét Egy Csepp Világnap!

Idén immár hetedszerre rendezi meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes családi egészségnapját a Diabétesz Világnap alkalmából! Nézzétek meg a tavalyi videót, kapjatok kedvet, hívjátok családtagjaitokat, barátaitokat! Részletes program hamarosan a honlapon, az esemény Facebook oldala, ahol minden friss infót megkaphatsz és részvételedet jelezheted, pedig itt található! 

VII. Egy Csepp Világnap
2012 november 18 vasárnap, 10-18 óra között
Budapest, Syma Csarnok

Gyertek, várunk!

 

Klubtalálkozó a Világnapon! Gyertek!

ECSF_fb event_világnap_20121018.jpgOlyan sokan és olyan sokat tevékenykednek a cukorbetegekért, feltűnés nélkül a háttérben, non-profit alapon - és olyan nagyon irtó jó lenne ismerni és láttatni ezeket a kezdeményezéseket!

Ezért idén először a Világnapon klubtalálkozót szervezünk!

Sok szeretettel várunk minden cukorbetegséghez köthető non-profit klubot, egyesületet, alapítványt, közösséget a Világnapra, hogy megismerhessük egymást és láttatni engedjük azt a sok-sok munkát, amit végeztek!

A klubok képviselőit a kiállítótérben berendezett blupfoteles "klubhelyiségben" várjuk izgatottan személyes találkozóra, bemutatkozásra és tapasztalatcserére, kötetlen beszélgetésre. Ha szeretnéd megismerni a Hozzád hasonlóan tevékenykedő "kollégákat", ott a helyed! 

Hogy a különböző klubokat és tevékenységüket minél többen megismerhessék, a Világnapon felületet adunk bemutatkozó poszternek, elérhetőséget tartalmazó információs anyagoknak, fotómontázsnak - bárminek, ami egy nyüzsgő rendezvény közepén működni tud!

Ha olvasod ezt a posztot, már jó helyen jársz, hiszen pontosan ide, a blogra is nagy örömmel rakunk ki bemutatkozó posztokat, de a különböző Diabétesz Világnapi rendezvényekről szóló írásokat is! Küldjetek történeteket, fotókat, elbeszéléseket!

Jelentkezés és további információ: kata.kiss@egycseppfigyelem.hu

Gyertek, nagyon várunk!

A fagyi visszanyal

Mit teszel, ha szeretett családtagod nulla mozgással, ámde rengeteg munkával teszi tönkre magát a szemed láttára...? Én oda jutottam, felesleges a beszéd és a kérlelés, kész tények kellenek és tanúk: mozgáslehetőséget adtam ajándékba, de úgy, hogy én is megyek! Nincs mese, nincs kibúvó, menni kell és kész! És a fagyi visszanyalt, de ez nem baj - olyannyira megtetszett a mozgás, hogy azóta is járunk!

nordic 1.jpg
fotó innen

Tovább

Ovi- és iskolasztori Erdélyből

...avagy egy parapács kisdiabos története. Mesébe illő elbeszélés egy mesebeli helyszínről, Agyagfalváról, hús-vér valós emberekkel. Nem vagyok az a sírós típus, de ezt azért egy kicsit megpityeregtem... Nem-mese arról, mennyire jelent problémát a kicsiknek elfogadni, ha egyik társuk cukorbeteg. Felnőttek, okuljatok!

Clipboard01_4.jpgBalázs arcai :)

Tovább

Fegyver: igen, cukros üdcsi: nem

Az milyen, hogy fegyvertartási engedélyhez ugyan New York-ban sem könnyű hozzájutni, de talán egyszerűbb, mint nem lebukni egy félliteres kólával az utcán? A nagyméretű cukros-szénsavas üdítőitalokat és édesített teákat ugyanis szeptembertől kitiltották a mozikból, az utcai elárusítóhelyekről, a munkahelyi kávézókból és az éttermekből a Nagy Almában. Egy újabb csatát nyitott ezzel az Egyesült Államok az elhízás elleni háborúban. A szupermarketekben és angyobb boltokban ugyan meg lehet ezeket vásárolni, de az utcai kólakortyolásnak (legalábbis vödörnyi pohárból) ezzel vége.

1729d3d1d9c100191b0f6a706700cc68.jpgForrás: Boston.com

A tiltás oka, hogy ezek a hatalmas, fél-háromnegyed literes üdítőitalok annyi cukrot és sokszor tartósítószert, mesterséges színezéket, adalékanyagokat tartalmaznak, hogy egyértelműen egészségtelennek nyilvánította őket a törvény. Egyes számítások szerint az, aki naponta megiszik egy kólát, egy évben összesen 14 600 kalóriát visz be a szervezetébe. A szabályozás bevezetését hónapokig tartó előkészítés, kutatás előzte meg. Kérdés, hogy mennyire tud hatékony lenni az ilyen típusú titás.

523404_430802186976052_859044198_n.jpgA pólót a Weekday Facebook oldalán találtuk

New York egyébként agresszív harcot indított már a dohányzás és a telített szírsavak ellen is Michael Bloomberg, a város polgármestere a Twitteren így nyilatkozott a minap: "New York új szabályozása a cukros üdítőitalok ellen a lehető legnagyobb lépés, amit bármely kormányzat valaha is tett az elhízás elleni küzdelemben. Életeket fog menteni."

süti beállítások módosítása