Cukkerberg

De nehéz az iskolatáska...

2012. szeptember 02. - kiskatka

Ismét elröppent a nyár és újra itt az iskola/óvoda/bölcsi-kezdés - izgalmas időszak, egyes cukorbeteg gyermekes szülőnek pedig egyenesen stresszes. Nem "csak" azért, mert cukorbeteg gyermekét esetleg most először bízza idegenekre, hanem mert egyre több történet, panasz hallható, miért és hogyan nem veszik be a gyermeket a bölcsibe, oviba, vagy éppen hogyan diszkriminálják, korlátozzák az iskolában.

Hiszem azt, hogy a történetek mögött félreértések, meg nem értések és egy jó nagy adag félelem lapul. Ezért a következő napok blogposztjai közt több laikusoknak szóló írás lesz cukorbeteg gyermekekről és magáról az 1-es típusú cukorbetegségről. Hátha kiderül, nem is olyan ijesztő ez az diabétesz!

Egyben a segítségeteket kérem! 
Cukorbeteg gyermeked van? Nálatok mi a helyzet?
Pedagógus vagy edző vagy? Kérdéseid vannak, esetleg korábbi tapasztalataid?
Írjatok, kirakjuk, próbáljuk megválaszolni!

kata.kiss@egycseppfigyelem.hu

626000sm.jpg

fotó innen

Vakon, kétkeréken, aranyéremmel

Szerdán fellobbant a XIV. paralimpia lángja és miközben a magyar csapatnak szurkolunk, büszkék lehetünk Sydney cukorbeteg paralimpikon bajnokára, Pam Fernandesre. Pam 4 éves korában lett cukorbeteg, 21 évesen elveszítette a látását a diab következtében, majd kerékpározni kezdett és meg sem állt Sydney-ig, ahol olimpiai aranyat nyert. Életútja maga a küzdés - és valahogy maga a megtestesült Életerő is egyben.

IMG_1286.jpg

Pam Fernandes ilyen tandem biciklin nyert Al Whaley-vel együtt

Tovább

Gyorséttermi játékok? Kösz, nem.

Nyilvánvalóan zseniális marketingötlet a gyorséttermeknek rámenni a gyerekekre, nem csak az ízekkel, de a különféle ajándékokkal is - önmagában egy színes műanyag izé ok lehet arra, hogy a gyerek MINDIG ezeken a helyeken akarja elkölteni az ebédjét. Mi, szülők meg persze örömet akarunk okozni a gyereknek, és megmagyarázzuk, hogy jó-jó, azért egy-egy Happy Meal még nem a világ, és hát úgy örült annak a Disney-figurának is (elvan vele CSENDBEN egy órát is talán). Egy-egy alkalommal, azt hiszem, tényleg nincs is ezzel semmi baj, de amikor szokássá, sőt ünnepivé válik a gyorsétterembe járás a gyerekkel, na, az már tényleg nem oké.

plastic-fast-food-toys.jpg

Kép innen: SBFPHC Policy Advocacy

Tovább
süti beállítások módosítása