Cukkerberg

Tájékoztató az "Almatortáról egressel"

"Magyarország Cukormentes Tortája" verseny, 2012

2012. augusztus 19. - katona_évi

Az "Almatorta egressel" teljesen répa-, és nádcukormentes torta, azaz finomított cukroktól mentes. Nincs benne fehér liszt, tartósítószer, adalékanyag sem, viszont olyan szénhidrátokat tartalmaz, amelyek glikémiás indexe alacsony, azaz kevésbé emeli a vércukorszintet, mint a hagyományos, cukorral készült sütemények. Az alább felsorolt alapanyagok felhasználásával, és a receptúra pontos betartása mellett alkalmanként beilleszthető akár egy cukorbeteg napi étrendjébe a szénhidrát mennyiség beszámításával (pl:.kisétkezés).

MCT03.jpg

Tovább

Friss tények ijesztgetéshez

Amerikában a 2000-ben született gyermekek egyharmada előre láthatóan cukorbeteg lesz.

Ugyanezen gyermekek legalább fele előre láthatóan élete során eléri a prediabétesz állapotot.

A prediabétesz a cukorbetegség előszobája: ilyenkor a vércukorértékek magasabbak a normálisnál, de még nem annyira, hogy diabétesznek hívjuk. Ha nincs életmódváltás, az elindult folyamat jó eséllyel 10 éven belül cukorbetegségbe torkollik.

A tartósan magas vércukorszint szövődményeket okoz.

Az amerikai cukorbetegek között MINDEN ÓRÁBAN

  • ketten megvakulnak,
  • öten megkezdik a rendszeres dialíziskezelést vesekárosodás miatt,
  • kilencen végtagamputációt kell végrehajtani,
  • tíznek szívrohama van,
  • huszonhat cukorbeteg pedig meghal.

Vajon mi hol tartunk és merre megyünk? És tényleg ezt akarjuk?

Stop diabétesz! Mert lehet!

stop.jpg

fotó

Süsd meg velünk!

Magyarország Cukormentes Tortája augusztus 19-20-án kapható lesz a Magyar Ízek Utcáján - de addig is, itt eg úgynevezett "valós idejű" videó a torta elkészítéséről, amelyet a program médiatámogatója, a laptopkonyha.hu készített.

MCT03.jpg

Fotó: Erdőháti Áron

Almatorta egressel – ez lett Magyarország Cukormentes Tortája az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös versenyén, amelyet ebben az évben hirdettek meg először.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny főtámogatója a 77 Elektronika Kft., a Dcont TREND vércukorszintmérő készülék gyártója, amely egyben felajánlotta a „Leginnovatívabb recept" különdíjat az Álomsüti Cukormentes Cukrászdának a „Kapros túrótorta szedervelővel" tortáért. A verseny fődíja egy háromnapos wellness hétvége a bükfürdői Greenfield hotelben, amely diabetikus étrendet is kínál.

Almatorta egressel

Magyarország Cukormentes Tortája verseny, 2012

Brééééking!!! Nos, Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese, 2012-ben először az Almatorta egressel! A sütemény Zila László cukrászmester műve és - mi többször is kóstoltuk - eszméletlen finom. A tésztája diós-zabpelyhes, a torta maga pedig az almától és az egrestől fanyar-édes ízű, nagyon klassz ízkombináció. A program főtámogatója a 77 Elektronika Kft., a D-Cont TREND vércukormérő gyártója volt, amelynek ez úton is köszönjük, hogy létrejöhetett a Magyarország Cukormentes Tortája verseny!

MCT02.jpg

MCT03.jpg

Almatorta egressel, Zila László nyertes süteménye
a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen, 2012-ben

(Fotó: Erdőháti Áron)

Tovább
süti beállítások módosítása