Cukkerberg

Egy nap alatt a Balaton körül

2012. június 29. - kiskatka

Egészen fantasztikus sportesemény lesz most hétvégén a Balatonnál! Ez a 12. Ultrabalaton verseny, ami nem más, mint egy 212 kilométeres futóversenyt a tó körül, tihanyi rajttal és beérkezéssel. A távot lehet teljesíteni egyénileg (32 óra alatt maximum) vagy csapatban, a versenyen 2, 5 illetve 10 fős csapatok indulhatnak.

Különleges csapat is indul a versenyen: ők a DK Nehézbombázók. Csupa olyan futó, akik komoly túlsúllyal kezdtek mozogni, először sétálni, majd kocogni és most futni, közben pedig fogyni és fogyni, grammonként, apránként, de kitartóan. Igazi példaképek ők!

Kövessétek őket figyelemmel és szurkoljatok Nekik!

ultra.png

Lődd le a diabot cseresznyemaggal!

Volt részetek gyerekként cseresznyemagos westernpárbajban? És a meggymag-céllövölde megvan? Nem is gondoltuk gyerekként, hogy mennyire értékes gyümölcsökkel is szórakozunk... Texasi élelmiszermérnökök kimutatták, hogy a csonthéjas gyümölcsökben olyan bioaktív összetevők vannak, melyek védenek a 2-es típusú cukorbetegség és a keringési problémák kialakulása ellen egyaránt. És a szezonjuk még csak most indul!

birka.jpgidénybarik

Tovább

Kannabisz a diabétesz-kutatásban

1987 óta az ENSZ kezdeményezésére minden év június 26-n - azaz ma - Kábítószer-ellenes Világnapot tartanak. Erről eszembe jutott, hogy jópár évvel ezelőtt cukorbetegek számára pozitív hatású marihuána kivonatokról szóltak a hírek. Még mielőtt néhányan belelkesednétek: senkit sem biztatok füvezésre és a cukorbetegséggel kapcsolatos próbálkozások is rövidesen elhaltak a tapasztalt súlyos mellékhatások miatt.

cannabis.jpg

Az ENSZ hivatalos oldalát itt találjátok, a fotót pedig a Wikiről csentem

Tovább
süti beállítások módosítása