Cukkerberg

Last minute ajándék No2.

2012. december 22. - kiskatka

Last minute ajándék cukorbeteg ismerősödnek No2: olyan tartó, amiben magával hurcolhatja nap mint nap biztonságosan a szőlőcukrot, gyümölcslevet vagy bármilyen plusz szénhidrátot, amit alacsony vércukorszint kezelésére tart magánál. Nomeg az egyéb kismillió dolgot, amit általában magunknál tartunk.

Emergency Pouch.jpgha szeretnél ilyet varrni, akkor itt megmutatják, hogy kell

Tudjátok, mi az a fehér halál? A fehér halál az, amikor az alacsony vércukrok kezelésére nálam lévő szőlőcukor kiborul a táskámban és annak minden apró csücskét, nomeg persze minden benne lévő tárgyat ellep a finom fehér por. Na, ez a halálom.

Egyrészt mert tuti biztos, hogy éppen fekete nadrág/pulcsi/kabát van rajtam, amin NCIS-t meghazudtoló módon rajzolódnak ki a fehér szőlőcukor-pornak köszönhetően az ujjlenyomataim. Másrészt pedig mert képes vagyok 26,0 mmol/l cukrot mérni az ujjbegyeimre tapadó cukor miatt, miközben a valódi vércukorértékem 6 mmol/l (ez konkrétan két napja történt). Harmadrészt pedig mert kiirthatatlan, minden igyekezetem ellenére is mindig marad a táska valamelyik bugyrában 1 db szőlőcukorpasztilla, ami aztán kitartóan porlad még jó sokáig. Ilyenkor barátod a mosógép.

Ezért nagyon praktikus kis ajándék lehet bármilyen tartó, ami kicsi, diszkrét, jól zár, de könnyen nyitható és alkalmas egy kis marék szőlőcukorpasztilla tárolására. Például kis méretű teatartó vagy zárható fűszertartó (csatos), csavaros kis üvegek, dekorboltban kapható kis dobozok, tárolók, esetleg egyedi díszítéssel, papírzsebkendő-tartó, stb. Fontos, hogy jól zárjon és strapabíró legyen, hiszen nap mint nap a táskánk alján hordozzuk. Ugyanakkor alacsony vércukor esetén könnyű legyen kinyitni. Nekem volt egy olyan tartóm, aminek szorult a teteje, az alacsony cukortól elerőtlenedett kezemmel nem is tudtam kinyitni pont akkor, amikor kellett volna. Külső szemlélőként pedig olyan lehettem, mint a Jégkorszak című filmben a mókus a makkal...

Aztán szőlőcukor mellett/helyett hordhatunk magunknál gyümölcslevet is. 2-3 dl-es jól záródó üveg vagy esetleg gyerekkulacs bátran jöhet. Itt is fontos, hogy jól záródjon, meg az is, hogy könnyen lehessen tisztítani. Ugyanis előfordulhat, hogy a biztonsági tartalékként nálunk lévő gyümölcslevet napokig nem isszuk meg - ilyenkor marad a kiöntés és az alapos mosogatás.

Jól jöhetnek még a sokfelé kapható uzsonnásdobozok is, melyekbe a kisétkezéseket, esetleg plusz kekszet tudunk beletenni. Rengetegféle ilyen doboz van már és sokfelé kapni, bátran lehet válogatni!

Ha megtetszett az ötlet, kezdésként derítsd ki, szerettednek mire lenne szüksége, vagyis mi mindent hurcol magával nap mint nap, hogy cukorbetegségét kordában tartsa. Jó nyomozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr674974528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása