Cukkerberg

Diabetikus szaloncukor Anna módra

2012. december 11. - kiskatka

Hortobágyi Anna szaloncukor-projektbe kezdett, íme az eredmény! Diabetikus kakaós-marcipános szaloncukor recept, amely a fehér csokis szaloncukor kevésbé édes változata. Ha nincs cukorbeteg a családban, akkor is megéri házilag készíteni.

Van kedvenc karácsonyi recepted, hasznos praktikád?
Küldd el, hogy másnak is jó legyen, kirakom!
kata.kiss@egycseppfigyelem.hu

csokis-marcipános szaloncukor.jpg

Hozzávalók 30 nagyobbacska szaloncukorhoz:

  • 25 dkg mandula (2,5 x 51g = 127,5g)
  • 15 dkg eritrit (0g CH)
  • 8 dkg kókuszzsír
  • késhegynyi vaníliavelő
  • 4 cl víz
  • 2 tk mandula aroma
  • 1 dkg keserű kakaó

A hempergetéshez:+1-2 dkg keserű kakaó, cukrozatlan.

Teljes szénhidráttartalom: 127,5 g; 1 db szaloncukor: ~4g.

Elkészítés:

Melegítsük fel a 4 cl vizet, adjuk hozzá a 8 dkg kókuszzsírt. Miután elolvadt, adjuk hozzá az eritritet és kevergessük, amíg fel nem olvad. Húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a vaníliát és a mandula aromát. Keverjük össze a darált mandulával és az 1 dkg kakaóval. Ha langyosra hűlt, formázzunk belőle szaloncukrokat. Inkább nyomkodjuk, mint gyúrjuk, mert hajlamos potyogni, ha nem tetszik neki a masszázs :-) Formázás után rögtön mehet a kakaóba. Hempergessük meg, rázzuk le róla a felesleget, és már kész is!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr984959392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása