Hortobágyi Anna szaloncukor-projektbe kezdett, íme az eredmény! Diabetikus kakaós-marcipános szaloncukor recept, amely a fehér csokis szaloncukor kevésbé édes változata. Ha nincs cukorbeteg a családban, akkor is megéri házilag készíteni.
Van kedvenc karácsonyi recepted, hasznos praktikád?
Küldd el, hogy másnak is jó legyen, kirakom!
kata.kiss@egycseppfigyelem.hu
Hozzávalók 30 nagyobbacska szaloncukorhoz:
- 25 dkg mandula (2,5 x 51g = 127,5g)
- 15 dkg eritrit (0g CH)
- 8 dkg kókuszzsír
- késhegynyi vaníliavelő
- 4 cl víz
- 2 tk mandula aroma
- 1 dkg keserű kakaó
A hempergetéshez:+1-2 dkg keserű kakaó, cukrozatlan.
Teljes szénhidráttartalom: 127,5 g; 1 db szaloncukor: ~4g.
Elkészítés:
Melegítsük fel a 4 cl vizet, adjuk hozzá a 8 dkg kókuszzsírt. Miután elolvadt, adjuk hozzá az eritritet és kevergessük, amíg fel nem olvad. Húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a vaníliát és a mandula aromát. Keverjük össze a darált mandulával és az 1 dkg kakaóval. Ha langyosra hűlt, formázzunk belőle szaloncukrokat. Inkább nyomkodjuk, mint gyúrjuk, mert hajlamos potyogni, ha nem tetszik neki a masszázs :-) Formázás után rögtön mehet a kakaóba. Hempergessük meg, rázzuk le róla a felesleget, és már kész is!