Cukkerberg

Diabetikus bonbonok a WAMP-on!

2012. október 06. - katona_évi

Kint leszünk a hétvégi, két napos WAMP-on (Wasárnapi Művész Piac) a Dorottya Palace-ban, mégpedig úgy, hogy a Keserédes jóvoltából mindenkinek, aki jön hozzánk cukrot méretni, egy diabetikus trüffel bonbont adunk ajándékba :) Isteniek a csokoládéik, érdemes megkóstolni. A WAMP-on egyébként kint lesz a Vadjutka az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak ékszerkollekció is, sőt, jó sűrű hétvégénk lesz, mert vasárnap délelőtt pedig a 27. Spar Maratonon mérünk (és futunk is az "egycseppes" csapattal). Huh:)

GYERTEK!

A diabetikus bonbonról egy kis infó:

Cukormentes étcsokoládé trüffel

bonbon4.jpg

58,4 százalékos diabetikus étcsokoládé (kakaómassza 54%, kakaóvaj, édesítőszer. maltitol, természetes vanília, emulgeáló szer: szójalecitin), tejszín, diabetikus méz, chili por, extra brut kakaópor.
A bonbon súlya 10 g, szénhidrát tartalma: 4,0 g.  Szavatossági idő: 4 hét

A maltitol egy természetes alapanyagú, alacsony glikémiás indexű édesítőszer, amely kukoricakeményítőből készül. Sok más édesítővel szemben nincs kesernyés mellékíze, az ezzel készült belga csokoládé ugyanolyan zamatos, mint nem cukormentes társai. Édesítő hatása közel azonos a cukoréval, ezért alkalmazása során nincs szükség egyéb hozzáadott mesterséges édesítőszerekre. Önmagában is természetes édességet biztosít úgy, hogy kíméli a fogakat, 40%-kal kevesebb a kalóriaértéke, mint a cukornak. Nincs ismert mellékhatása. Lassan szívódik fel, így a vércukorszintet kismértékben emeli, azaz kedvező a glikémiás indexe (GI 20-30), ezért ideális édesítőszer (nem csak) cukorbetegek számára. A tiszta maltitol hasznosításához az emberi szervezet nem igényel inzulint, ezért diabetikus készítményekben kiválóan alkalmazható.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr974822936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása