Cukkerberg

Inzulintámogatás és annak változása - válaszokkal

2012. április 30. - kiskatka

A Magyar Diabetes Társaság honlapján elérhető tájékoztatás egyértelműsítette a korábbi posztban megfogalmazott kérdéseket.

800px-Insulin_pen.jpg

fotó innen

1. Az új felírási szabályokat ez év július 1-től kell alkalmazni. Vagyis ha jól számolom, maximum egy HbA1c mérés fér még bele az idő rövidsége miatt.

2. Aki az új szabályozásnak köszönhetően elesik a 100%-os támogatástól, 50%-os támogatással juthat hozzá az analóg inzulinhoz, vagy átállítják humán inzulinra, amelyet 100%-os támogatással fog megkapni.

3. A kivételek között szerepel, hogy "A gyógyszer alkalmazása a HbA1c értéktől függetlenül akkor is folytatható, ha a betegnek legalább egy – az orvosi dokumentációban feltüntetett – súlyos, az elhárításhoz külső segítséget igénylő hypoglikaemiás eseménye volt.". Ezt továbbra sem lehet tudni, pontosan mit jelent.

4. Az analóg inzulinkezelés indikációi közé bekerült a 8%-os HbA1c. Elgondolkodtam. Ha most 8% felett vagyok, visszaállítanak humán inzulinra vagy fizetek. Mondjuk a humán inzulint választom. Feltehetően nem lesz jobb a beállítás, 8% felett maradok. Ez azt jelenti, hogy 3 hónap után eleget teszek az analóg kezelés indikációjának, és lehetséges engem visszaállítani analógra...

Hogy mi lesz itt a gyakorlatban...!?

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr254472227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása